Śmieciowe szybkie jedzenie, duże ilości cukru to codzienna dieta dużej części Polaków. Takie odżywianie zbiera tragiczne żniwa w postaci przewlekłych chorób, otyłości, a może prowadzić nawet do śmierci. Dobre nawyki żywieniowe i edukacja w tej materii to zadanie koła diabetyków z Podleszan, które nie traci sił ani wiary w misji jakiej się podjęło, czyli ratowanie ludzkiego zdrowia. Przestawiamy grafik kolejnych warsztatów
Prezes Koła Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków Koło Terenowe w Podleszanach wraz z Zarządem serdecznie zaprasza wszystkich chętnych do wzięcia udziału w warsztatach kulinarnych które odbędą się w Domu Strażaka w Podleszanach w dniach 01.09.2016, 15.09.2016, 22.09.2016 oraz 29.09.2016 roku o godz.16.00.
Tematem tych spotkań będzie kuchnia dla diabetyka i nie tylko. Zajęcia poprowadzi Pan Dariusz Wójcik , znany mistrz kuchni i cukiernik, członek Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.Wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy - informuje prezes koła, Danuta Zaremba.